BURSA / OSMANGAZİ - Nazife-Hüseyin Meriç Ortaokulu

ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Bilindiği üzere 24 Kasım Öğretmenler Günü, meslek dayanışmasını ve öğretmenliğin saygınlığını güçlendirmek amacıyla Türkiye’de 1981 yılında ilan edildi. 26 Şubat 1981’de Resmi Gazete’de yayımlanan Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği’nde, bu günün ilan edilmesinin amacı şöyle anlatılıyor:

“Öğretmenler arasında sevgi ve saygı bağlarım kuvvetlendirmek, Atatürk ilkelerine ve inkılâplarına bağlı, kaderde, kıvançta ve tasada ortak olup mesleğe ömür vererek emekli olmuş öğretmenlerin hizmetlerinin unutulmayacağı duygusunu vermek, ölümsüz Başöğretmen Büyük Atatürk'ü ve ebediyete göçmüş bulunan öğretmenleri anmak, mesleğe yeni giren genç öğretmenlerde mesleklerinin yüceliği bilincini uyandırmak, böylece meslek dayanışmasını ve öğretmenliğin saygınlığını güçlendirmektir.”

Okulumuzda Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.Programda emeği geçen öğrenci,öğretmen ve idarecilerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.Ayrıca  Okul Aile Birliği Komisyonundaki velilerimiz öğretmenlerimize pasta ikramında bulundular.Onlara nezaketleri ve ikramları için teşekkür ederiz.

Yayın: 26.11.2023 - Güncelleme: 26.11.2023 18:53 - Görüntülenme: 47
Kaynak: Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği