BURSA / OSMANGAZİ - Nazife-Hüseyin Meriç Ortaokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mız okulumuzda coşkuyla kutlandı.Programda emeği geçen okul idaremize,öğretmenlerimize,velilerimize,öğrencilerimize ,okul hizmetlilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuzda tüm sınıflarımıza ve velilerimize ilkyardım konularıyla ilgili bilgilendirme yapıldı.

Nis

Eğitimde iyi örnekler projesi kapsamında geri dönüşüm ürünlerinden yapılan eserler.

Ock

15 Temmuz 2016’da Türkiye Cumhuriyeti’nin millî birlik ve bütünlüğüne kastetme niyetiyle gerçekleştirilen hain darbe girişiminde, milletimiz ve demokrasimiz için canını ortaya koyan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bu uğurda büyük bir inançla mücadele eden halkımızın 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kutlu olsun.Hazırlanan gazetede emeği geçen öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi; Okulumuzda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Proje kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler: 1-Bilen Oturur  2-Hikaye Anlatma Yarışması  3-Kelime / Afiş Yarışması  5)Anlamını Bul ,Hatırlatmaca, Dede Korkut Okumaları ve Hikaye Yazma 6)Anlat Bakalım 7)Deyim ve Atasözü Canlandırma 8)Deyim ve Atasözü Resimleme

Kas

Bilindiği üzere 24 Kasım Öğretmenler Günü, meslek dayanışmasını ve öğretmenliğin saygınlığını güçlendirmek amacıyla Türkiye’de 1981 yılında ilan edildi. 26 Şubat 1981’de Resmi Gazete’de yayımlanan Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği’nde, bu günün ilan edilmesinin amacı şöyle anlatılıyor:

“Öğretmenler arasında sevgi ve saygı bağlarım kuvvetlendirmek, Atatürk ilkelerine ve inkılâplarına bağlı, kaderde, kıvançta ve tasada ortak olup mesleğe ömür vererek emekli olmuş öğretmenlerin hizmetlerinin unutulmayacağı duygusunu vermek, ölümsüz Başöğretmen Büyük Atatürk'ü ve ebediyete göçmüş bulunan öğretmenleri anmak, mesleğe yeni giren genç öğretmenlerde mesleklerinin yüceliği bilincini uyandırmak, böylece meslek dayanışmasını ve öğretmenliğin saygınlığını güçlendirmektir.”

Okulumuzda Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.Programda emeği geçen öğrenci,öğretmen ve idarecilerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.Ayrıca  Okul Aile Birliği Komisyonundaki velilerimiz öğretmenlerimize pasta ikramında bulundular.Onlara nezaketleri ve ikramları için teşekkür ederiz.

Kas

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk'ü Anma Haftası kapsamında Ata'mızın  85. ölüm yıl dönümünde okulumuzda anma töreni düzenlendi.Kurtuluş Savaşı'mızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz.

Ekm

Cumhuriyet Bayramı'mızın 100. yılı okulumuzda coşkuyla kutlandı.

Ekm

Çevre Okuryazarı Yetiştirme Projesi, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığının birlikte yürüttüğü bir projedir.

Aralık 2022’de imzalanan İklim Değişikliği Deklarasyonu gereği bu proje yapılmaya başlanmıştır.

Haz

Öğrencilerimize Bursa İl Milli Eğitim Rehberlik Araştırma Müdürlüğünden "Akran Zorbalığı" konusunda bilgilendirme yapıldı.Bilgilendirme broşürüne aşağıdaki bağlantı adresinden ulaşabilirsiniz.